Sıkça Sorulan Sorular

Yazının içeriği

İç Ortam Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

HomeMax Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  1. 1
    Yerden ısıtma nekadar elektrik tüketir ?

    Isıtma sisteminizin aylık ne kadar enerji kullanacağı bir çok faktöre göre değişmektedir. Bu nedenle belirli kurallar içinde ort. değerler ile bilgi vermeye çalışacağız.

    Örnek :

    Isıtma Sistemi :  Elektrikli Yerden Banyo Isıtma Sistemi ( 180 Watt / m2 ısıtıcı kullanılacaktır )

    Isıtma Alanı : 10m2 ısıtma alanı var ( 180Watt x 10m2 : 1800Watt, 1.8kw )

    Bina Durumu : 5-10 yıllık, mantolamalı, orta sınıf yalıtım değerleri

    Lokasyon : İstanbul, kuzey cephe

    Isı İzolasyonu : Zeminde ısı izolasyonu kullanılmış

    Kullanım : Evde sürekli yaşam var. Banyoda tek ısı kaynağı yerden ısıtma olacaktır.

    Termostat ayarı : 25C

    Mevsim : Kış ( Ocak – Şubat Ayları )

    1.8kw x 4saat* x 0.7krş x 30gün : 151 TL

    *24 saat açık kalan bir sistem 25C sıcaklığın 2C üzeri ve 2C altı arasında ( 23-27 ) sürekli açılıp kapanacaktır. Bu sonsuz döngü içerisinde sistem sadece çalıştığı zamanlarda elektrik akımı çekecektir. Bina yalıtım durumu, ısı izolasyonu, lokasyon, evde yaşam durumu vb değişkenler hesaba katıldığında ort. günde 4 saat sistem devrede kalacaktır.

    *Sistemde zemin sıcaklık sensörü kullanılmaktadır. Bu nedenle 25C ortam sıcaklığı değil, zemin sıcaklığıdır. Baş hizasında hissedilen sıcaklık 20-22C aralığında olacaktır. En ideal sıcaklık değeri olduğu için seçilmiştir. Dijital termostat ile bu değerleri ihtiyaçlarınız ve konforunuza göre değiştirebilirsiniz. Bu noktada daha yüksek sıcaklıklar tüketimin artmasına sebep olurlar. Ayrıca banyonuzda mevcut bir ısıtma kaynağınız var ise ve yerden ısıtma sisteminizi zeminde konfor amaçlı kullanmak istiyorsanız. Bu durumda termostat ayarlarınızı 22C’ye kadar düşürebilirsiniz.

    1.8kw x 3saat x 0.7krş x 30gün : 113 TL

  2. 2
    Elektrikli yerden ısıtma maliyeti ne kadar ?

    Elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan malzemeler; ısıtma kablosu, sıcaklık regulatörü( termostat ve sensör ), buat ( birden çok ısıtma devresi olduğunda her ısıtma devresinden gelen uçların termostata bağlanabilmesi için arada bir bağlantı noktası kullanılır. Buat uçların birleştirilmesi ve termostata tek bir bağlantı ucu ile gidilmesi için kullanılır), ısı izolasyonu ( opsiyon olarak kullanılması alıcıya bırakılan bir malzemedir. Tüketim değerlerinin düşmesi ve ısıtıcınızın hedef sıcaklıklara daha kısa sürede ulaşması için kullanılmasını tavsiye ederiz ). Bu farklı malzemelerin fiyatlarını aşağıda inceleyelim.

    Isıtma Kablosu: Ülkemizde olduğu gibi dünyada da elektrikli yerden ısıtma kabloları belirli standart ve çeşitte üretilirler. Isıtma kablosunun ısınan kısmı ( iletken ) tek damarlı yada iki damarlıdır. Tek damarlı ısıtma kabloları iki ucundan bağlantı verilmesi gereken kablolardır. Kablo belirli aralıklarla zemini dolaşır ve geri gelmesi gerekmektedir. Çift damarlı ( çift iletkenli )  ısıtma kablosu ise tek noktadan besleme kolaylığı sağlar. Bu sayede kablo zeminde dolaşır ve geri gelmesine gerek yoktur. Montaj açısından daha kolay kullanıma sahiptir. Özellikle montajın alıcı tarafından yapıldığı paketli sistemlerde uygulama kolaylığı sağlar. Ürünlerin linkine tıklayarak fiyat ve detay bilgi alabilirsiniz.

    • TMax Tek iletkenli Isıtma Kablosu
    • T2Max Çift İletkenli Isıtma Kablosu

    Watt Gücü: Elektrikli yerden ısıtma sistemleri kullanıldıkları alan, son döşeme katmanına bağlı olarak farklı güçte tasarlanırlar. Bunu yapmak için yukarıda bahsedilen ısıtma kabloları 1 m2 alanda belirli aralık ve boylarda kullanılırlar. Banyolarda seramik altında ısıtma için 180Watt/m2, Mutfak-Oda vb alanlarda 150Watt/m2, konfor amaçlı yada akdeniz gibi sıcak iklimlerdeki odalarda 120Watt/m2 ısı güçleri kullanılırlar. Yerden ısıtma kabloları 17Watt/metre güç üretirler. 1 m2 alanda 10 metre ısıtma kablosu kullanıldığında 170Watt/m2 ısı gücüne sahip bir ısıtma sistemine sahip olursunuz.

    Bu bilgilerden sonra ortalama ısıtıcı maliyeti: 525TL ile 650TL / m2 arasında değişmektedir.

    Isıtma sisteminiz enerji verildiğinde sürekli çalışmaması için termostat kullanılmalıdır. Termostat belirlenen sıcaklık değerleriarasında on/off şeklinde sonsuz çalışma döngüsünde sistemi kontrol eder. Sıcaklık sensörü ise termostat ile birlikte gelen bir parçadır. Sensör ikiye ayrılır. Zemin sensörü ve ortam sensörü. Ortam sensörü yerden ısıtma sistemlerinde sık kullanılmayan, ölçüm için tercih edilmez. Zemin sensörü sisteminizi kontrol etmek için doğru tercihtir. Zeminde, şapın altında koruyucu bir kılıf içinde, iki ısıtma kablosunun ortasına yerleştirilen sensör sayesinde termostatınız zemindeki sıcaklığı ölçebilir. Termostatlar 3’e ayrılır.

    • Analog Termostat ( Uzun zamandır kullanmıyoruz ) ort. 30-60 Euro, farklı markalar piyasada bulunabiliyor
    • Dijital Termostat ( Dijital, dokunmatik ekranlı ve kontrol etmesi daha kolay ) ort. 85 Euro
    • Wifi Kontrollü ( Dijital termostatın aynısıdır, özellik olarak telefon uygulamasından kontrol edilebilir ) ort. 100 Euro

    Isı izolasyonu için piyasada bir çok seçenek bulunmaktadır. Isıtmax olarak teknik değerleri yüksek seçenekler sunmaya gayret ediyoruz. İzomax teknik yalıtım keçemizi tüm ısıtma projelerinizde güvenle kullanabilirsiniz. Müşterilerimizden izolasyon yanar mı diye çok soruluyor. Isıtıcılarınız beton altında max. 45C sıcaklığa ulaşmaktadır. Bu değer, izolasyon malzemelerinin etkileneceği değerin çok altında bir sıcaklıktır.

    • 7mm İzomax Yalıtım Keçesi: 8 Euro / m2

    Toplam Maliyet: 5m2 banyo alanında dijital termostat ve teknik yalıtım keçesi ile birlikte malzeme maliyeti kdv dahil 4820 TL’dir.

    Aynı işlemi buraya tıklayarak sizde yapabilirsiniz.

  3. 3
    Yerden ısıtmada seramik mi laminant mı yapılmalı ?

    Yerden ısıtma sistemi iki önemli amaç için kullanılır. Konfor amaçlı ısıtma ve tek başına ısıtma. Konfor amaçlı uygulamalarda düşük ısı güçleri ( 120Watt/m2 gibi) tercih edilmektedir. Ilık bir zemin konforunuzu garanti ederken düşük tüketim değerleri sunmaktadır. Tek başına ısıtma ise daha yüksek watt değerleri ile yaşam alnını tek başına ısıtmak için tasarlanır ( 150Watt/, 180Watt/m2, 200Watt/m2 ). Watt gücü yükseldikçe termostat ayarlarınıza bağlı olarak zemindeki sıcaklıkta yükselmektedir. Zemindeki sıcaklık döşeme cinsi ile doğrudan bağlantılıdır.

    Seramik gibi ısı geçirgenliği yüksek malzemeler sıcaklığı olduğu gibi dışarı atarlar. Sıcaklığa karşı rekasiyon göstermez, deforme olmazlar. Bu özellikleri ile yerden ısıtma sistemleri için en doğru tercihtir.

    Laminant parke, ahşap malzemeler ise ısı geçirgenliği seramiğe oranla düşüktür. Altındaki sıcaklığı yukarıya iletirken zorlanırlar. Bu zorlanma belirli sınırlar içinde ise sorun yoktur fakat aşıldığı takdirde zaman içerisinde bozulmalar, deformasyonlar gündeme gelebilir. 28C üzerindeki sıcaklıklara süreklimaruz kalan laminant parke yada ahşap zeminler deforme olmaya başlarlar. Konfor amaçlı ısıtma uygulamalarında laminant parke kullanabilirsiniz. Sıcak iklim kuşaklarında tek başına ısıtma amaçlı laminant parke altından ısıtma kullanabilirsiniz. Bunların dışında seramik daha doğru bir tercih olacaktır.

  4. 4
    Elektrikli yerden ısıtma ısıtır mı ?

    Dünyada çok yaygın olmakla birlikte, özelikle soğuk iklim bölgelerinde yerden ısıtma yaygın kullanıma sahiptir. Ülkemizde de elektrik fiyatları yüksek olmasına rağmen ther geçen gün daha fazla tercih edilen bir ısıtma şekli olarak öne çıkmaktadır. Temelde iki farklı yerden ısıtma vardır. Konfor amaçlı ısıtma ve tek başına ısıtma. Konfor amaçlı ısıtmada düşük watt değerleri kullanılır ve ılık bir zemin yaratmak hedeflenir. Tek başına ısıtmada ise yaşam alanının ihtiyaç duyulan ısıda olması için gerekli watt değerleri seçilir.

    Elektrikli yerden ısıtma alternatif ısıtma türlerine göre sıcaklığı doğrudan hissettiğimiz, sıcaklık kaynağına en yakın mesafede olduğumuz ve ihtiyaçlarımıza göre sıcaklığı anlık ve hassas olarak ayarlayabildiğimiz bir ısıtma türüdür. Bu nedenler ile rahatlıkla ısıtır diyebiliriz.

  5. 5
    Yerden ısıtma güvenli mi?

    Elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan ısıtma kabloları zeminde, havasız ve haraketsiz ortamda uzun yıllar performans kaybı olmadan çalışacak şekilde dizayn edilirler. Güvenli olması için tasarlanır ve kullanım yeri / amacına uygun yükseltmelerle üretilirler. Yüksek standartlarda polimerler ile kaplanan ısıtma kabloları sektörel test ve kalite yönergelerine göre imal edilmek zorundadırlar.

    Yürürlükteki “Elektrik iç tesisat yönetmeliğine” uygun olarak montajı gerçekleştirilen ısıtıcılarınız ayrıca “Kaçak akım Rolesi” ile korunduğunda endişe edeceğiniz bir durum kalmayacaktır.

  6. 6
    Daha fazla soru

    Yerden ısıtmada seramik mi, laminat mı kullanılmalıdır ?

    Yerden ısıtmanın Türkiye’deki tarihçesi nedir? 

    Yerden ısıtma nasıl yapılır?

    Elektrikli yerden ısıtma sistemleri

    Elektrikli yerden ısıtma sistemleri ile farklılık yaratın

    Yerden ısıtma sistemleri ömrü ne kadardır?

    Banyolarda yerden ısıtma nasıl yapılır?

    Zemin ısıtma sisteminin tüyoları

    Yerden ısıtma üzerine ne döşenir?

    Yerden ısıtma zemin kaplaması nasıl olmalıdır?

    Elektrikli yerden ısıtmanın faydaları

    Yerden ısıtma fayans döşeme yöntemleri

    Yerden ısıtma nasıl kullanılır

    Kapalı teras ısıtma sistemleri

    Yerden ısıtma hangi tür döşemeler için uygundur?

    Bebek odasında zemin ısıtma nasıl yapılır?

    Yerden ısıtma sistemlerinden beklentiler nelerdir?

    Konutlar için yerden ısıtma

    İnşaat aşamasında yerden ısıtma yapılır mı?

    Yerden ısıtma hesabı için bilinmesi gerekenler

    Zemin ısıtma sistemleri

    Yerden ısıtma malzemeleri nelerdir ?

    Döşeme altı ısıtma nedir? kullanım alanları nelerdir?

    İş Yerlerinde zemin ısıtma kullanılır mı?

    Yerden ısıtma sisteminin boyutlandırılması

    Parke altı ısıtma sistemleri

    Bodrum villa beton altı elektrikli yerden ısıtma

    Yerden ısıtma tesisatı nedir nasıl döşenir ?

    Yerden ısıtma üzerine seramik uygulamaları

    Zemin ısıtma parke yüzeylere yapmak doğru mudur?

    Yerden ısıtmalar için teknik bilgiler

    Yerden ısıtma döşeme detayları

    Banyoda zemin ısıtmanın faydaları

    Yerden ısıtmanın diğer ısıtma yöntemlerine göre avantajları

    Yerden ısıtma sistemi için çalışma yöntemi

    Yerden ısıtma sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

    Yerden ısıtmada sıcaklık kontrolleri

    Yerden ısıtma sistemleri maliyeti

    Tadilat aşamasında yerden ısıtmanın önemi

    Son çıkan zemin ısıtma sistemleri

    Yerden ısıtmada otomasyon sıcaklık kontrolü

    Yeraltı ısıtma termostat tesisatı

    Mutfak için yerden ısıtma

    Yerden ısıtma uygulama taahhüdü

    Yerden ısıtmada seramik mi yoksa laminant mi kullanilmalidir

    Yerden ısıtma sistemleri ayaklarınızdan kalbinize doğru ısınacaksınız

    Elektrikli yerden ısıtma nasıl yapılır?

    Yerden ısıtma maliyeti

    Döşemelerde ısı yalıtımı

    Döşeme altı ısıtma sistemi için malzemeler

    Yerden ısıtma sistemleri hesabı

    Elektrikli yerden ısıtma sistemleri hakkında

    Elektrikli yerden ısıtma sistemi kullanım kolaylığı

    Yerden ısıtma m2 fiyatları

    Elektrikli yerden ısıtma ile enerji tasarrufu

    Bina içi yerden ısıtma sistemleri

    Elektrikli yol ısıtma sistemi avantajları

    Yerden ısıtma sistemlerinin konforunu yaşayın

    Parke altı ısıtma sistemleri kullanışlı mı?

    Parke zemin altı ısıtma sistemleri

    Banyolar için elektrikli yerden ısıtma sisteminin rahatlığı

    Tadilat aşamasında elektrikli yerden ısıtmanın avantajları

    Parke altı ısıtma sistemleri garantili mi?

    Parke altı ısıtma sistemleri kullanım kolaylığı

    Bodrum villa beton altı elektrikli yerden ısıtma rahatlığı

    Mutfak için elektrikli yerden ısıtma sistemi kullanım kolaylığı

    Banyolar için yerden ısıtma malzemeleri

    Banyolar için yerden ısıtma ile ilgili bilinmesi gerekenler

    Banyolarda elektrikli yerden ısıtma püf noktaları

    Kapalı teras ısıtma malzemeleri

    Banyolarda elektrikli yerden ısıtma püf noktaları

    Parke altı elektrikli ısıtma sistemleri püf noktaları

    Yerden ısıtma tesisatı teknikleri

    Elektrikli yerden ısıtma sistemleri konforu

    Elektrikli yerden ısıtma ne işe yarar?

    Yerden ısıtma uygulama alanları nelerdir ?

    Elektrikli yerden ısıtma nasıl çalışır?

    Yerden ısıtmada derece ayarı nedir ?

    Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Avantajları

    Yerden ısıtma projeleri

    Elektrikli Yerden Isıtma

    Yerden ısıtmanın soğuk illerde faydaları

    Yerden ısıtma sisteminin diğer ısıtma sistemlerinden farkları nelerdir

    Yerden ısıtmanın ev içinde sağladığı yararlar nelerdir

    Elektrikli yerden ısıtma sistemleri avantajları nelerdir?

    Kablolu yerden ısıtma nasıl yapılır?

    Ayna ısıtma sistemleri

    Elektrikli yer ısıtma sistemleri hakkında bilinmesi gereken durumlar

    Elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin bakımı

    Otel ısıtmasında kullanılabilecek ısıtma yöntemleri

Dış Ortam Beton Altı Kar Buz Eritme Sistemleri

SnowMax Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  1. 1
    Beton altı yerden ısıtma nerede kullanılır ?

    Kış şartlarına bağlı olarak buzlanma yaşanan alanlarda yaya ve araç güvenliğini korumak amacıyla dış ortamda beton yada asfalt altında ısıtma yapılarak buzlanmanın önüne geçilmesi amaçlanır. Kullanım alanlarına baktığımızda; kapalı otopark çıkış rampaları, fabrika yükleme alanları, viyadük veya tünel girişleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Yayalar için yürüme yolları, kaldırımlar, avm bekleme alanları, otel girişleri, bina giriş ve çıkışları, merdiven basamakları, hastahane acil rampaları yoğun olarak ısıtma yapılan alanların başında gelmektedir. Döşeme olarak ise asfalt, beton, küptaş, kaldırım taşı, beton parke gibi malzemeler ile uyumludur.

  2. 2
    Sıcaklık sensörü ile nem sensörü arasındaki fark nedir ?

    Dış ortam kar buz önleme amaçlı kurulan ısıtma sistemlerini  ( çatı ısıtma, rampa ısıtma vb ) kontrol etmek için sıcaklık regulatörleri kullanılır. Termostat olarak tanımlayabileceğimiz bu cihazlar on/off şeklinde ısıtıcıları sonsuz döngüde açıp kapatırlar. Bu açma kapama işleminin gerçekleşmesi için sıcaklık sensörü ile referans alınacak noktadaki sıcaklığın ölçülmesi gerekir. Termostat ayarları üzerinden sesnör +2C sıcaklığı gördüğünde sistem dursun, +2C’nin altına düştüğünde ise sistem çalışsın diyebilirsiniz. Nem sensörü ise havadaki bağıl nem oranını sürekli ölçerek havada kar yağışı yada buzlanma olasılığı varsa sistemin devreye girmesi için programlanır. Bu sayede ısıtma sisteminin +2C’nin altında çalışabilmesi için havadaki nem niktarınında uygun seviyede olması diğer bir değişle kar yağışı olması gereklidir. Nem sensörü olmadan, hava kuru ve soğukken sistem çalışmaya devam edecektir.

  3. 3
    Teker izi ile tüm zemini ısıtmak arasındaki fark nedir ?

    Dış ortam kar buz eritme uygulamaları yapılırken ısıtma yapılacak alan kullanım şekillerine göre belirlenebilir. Fabrika yükleme alanları, kamyon manevra alanları daha geniş alanda ısıtma yapılmasını gerektirebilir. Diğer taraftan; bir villa otopark çıkışı yada toplu konut projesi kapalı otopark girişinde araçların patinaja düşmemesi için teker izi kadar alanda ısıtma yapmak yeterli olacaktır.

  4. 4
    Rampa ısıtma ne kadar elektrik harcar ?

    Rampa ısıtma sistemlerinde tüketim değerleri;

    Bulunduğu iklim kuşağı; ısıtıcıların m2/watt ısı gücüne doğrudan etki eder. Örnek vermek gerekirse, İstanbul’da 300Watt/m2, Ankara’da 325Watt/m2, Erzurum’da 350Watt/m2 veya projeye bağlı olarak daha yüksek seçilebilir. Watt değeri yükseldikçe güç tüketimi artacaktır.

    Isıtıcıların yüzeye yakınlığı; ortalama 5-8cm arası değerlerde ideal kullanım sergiler. Yüzeye 5cm yakınlıkta olan ısıtıcılar daha kısa süre çalışacaktır. 10cm ve üzeri yakınlıkta olan ısıtıcılar daha uzun süre çalışma ihtiyacı duyacaklardır. Beton atma planı, teknik şartnameler, alt yapı zorunlulukları nedeniyle şap kalınlıkları değişkenlik gösterebilir. Mümkün olan en yakın lokasyon da ısıtıcı yerleşimi tavsiye edilir.

    Sıcaklık ve Nem Sensörü; ısıtma sisteminin tüketim değerlerinde en belirgin etkiye sahiptir. Isıtma sisteminin ne zaman ve hangi şartlarda çalışacağına karar vermek için sensörlerden yararlanılır. Sıcaklık sensörü hava sıcaklığını yada sensörün referans olarak konulduğu alanın sıcaklığını ölçerek, önceden tanımlanmış değerler arasında sonsuz çalışma döngüsüne girer. Örnek olarak, +2C’nin altına düştüğünde çalış, +3C’nin üzerine çıkınca dur olarak termostat ayarı yapılabilir. Bu senaryoda sistem kar yağışı olmasada çalışmaya devam edecektir. Nem sensörünün sisteme ilave edilmesi ile birlikte; havadaki nem oranı yada sensörün konulduğu alanda yüzeye düşen kar taneleri sayesinde sistem hem sıcaklığın düştüğünü hem de kar yağışı olduğunu anlayarak çalışması sağlanmaktadır. Bu noktada; nem sensörü ile birlikte kullanım %60’a kadar tüketim değerlerinin düşmesine imkan verebilir. 

    Örnek bir hesaplama;

    Erzurum bölgesinde, rampa ısıtma uygulaması, 8cm şap kalınlığı, sıcaklık sensörü, 10m2 ısıtma alanı, 1.7krş/kw, 350Watt/m2, ort.10 gün yağışlı gün sayısı, ort. 7saat açık / 24saat

    3.5kw x 1.7krş x 7saat x 30gün

    1.250TL

    3.5kw x 1.7krş x 7saat x 10gün

    416TL

  5. 5
    Daha fazla soru
Çatı ve Oluklarda Isıtma Sistemleri

RoofMax

  1. 1
    Çatıda ısıtma kar eritir mi ?

    Evet eritir olarak cevaplayabiliriz fakat çatılarda ısıtma yapmanın temel amacı drenajı sağlayarak yapısal hasarların önüne geçmektir. Temel olarak çatı ısıtma uygulamalarında kar eritmenin öne çıktığı alanlar ise aşağıdaki gibidir.

    Saçak bölgesi ısıtma; özellikle doğu illerimizde binaların bitişik ve farklı seviyelerde olması, çatının eğimli ve oluksuz olması gibi sebeplerle kar birikmesi ve alt seviyede can ve mal güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle kar tutucu ile birlikte çatı kenarında ısıtma yapılmalıdır.

    Fabrika Düz Çatı Kar Yükü; 2022 yılında Gaziantep’te öngörülemeyen oranda kar yağışı sonucu üzücü görüntüler ortaya çıktı. Ayrıca güneş panelleri ile donatılan depo çatıları yoğun kar yağışı ile tehlikeli durum arzedebilir. İş gücü ile kar temizleme, çeşitli solüsyonlar ile müdahale etme yada ısıtma kablolarının çatı yüzeyine belirli aralıklarla yerleştirilmesi gibi çözümler uygulanabilir. Dünyada kabul görmüş ve ülkemizde uygulanmaya devam eden ısıtma kablolarının çatı yüzeyinde kar yükü azaltma amacıyla kullanılması prensip olarak öngörülemeyen kar yükünü eriterek drenajını sağlamak üzere kurgulanır.

  2. 2
    Çatı ısıtma sistemlerinde hangi malzemeler kullanılır ?

    Isıtma kablosu; UV dayanımlı ısıtma kabloları kullanılır. Tek iletkenli TMaxPro, çift iletkenli T2MaxPro, kendinden reguleli kesilebilir HMax ısıtma kabloları kullanılır.

    Kontrol Panosu; sistemin elektrik yükünü kontrol etmek için kullanılan kontrol panosunda uygun amperajda kontaktör, ana kesme, sigortalar vb şalt malzemelerin yanı sıra sıcaklık regulatörü kullanılır. Sıcaklık regulatörü ile uyumlu sıcaklık sensörü ve opsiyonel olarak nem sensörü eklenebilir.

    Bağlantı Buatları; projenin büyüklüğü, yerleşim planı, teknik şartname ve teknik gereksinimler nedeniyle ısıtma kabloları ile kontrol panosu arasında enerji bağlantı buatı, iki ısıtma kablosunu birleştirme buatı, kombinasyon buatı, sensör buatı, Te bağlantı buatı vb buatlar projeye uygun olarak seçilerek eklenebilir.

    Montaj aksesuarları; çatı yüzeyi kaplama malzemesi beton, plastik, metal bazlı olabilir. ısıtma kablolarının ve bağlantı ekipmanlarının uzun yıllar çatı yüzeyinde dış koşullardan etkilenmeden çalışması ve sabit kalması için kullanılan aksesuarlar kullanılmaktadır.

    Kar Tutucu; yüksek eğim ve yoğun kar yağışı olan çatı yüzeylerinde ısıtma sistemi ile birlikte kar tutucu kullanımı da eklenebilir.

  3. 3
    Yağmur iniş borusu nasıl ısıtılır ?

    Yağmur iniş boruları plastik veya metal bazlı olabilir. 75’lik, 100’lük ve sanayi tesislerinde daha geniş çapta borular kullanılmaktadır.

    Plastik borularda 75 ve 100’lük borular için tek sıra şeklinde +10C’de 20Watt/m güç çıkışına sahip Hmax ısıtma kablosu kullanılır.

    Metal borularda 75 ve 100’lük borular için tek sıra şeklinde +10C’de 30Watt/m güç çıkışına sahip Hmax ısıtma kablosu kullanılır.

    100’lük borudan daha geniş borularda çift sıra şeklinde kablo uygulaması yapılır.

    Uygulama; yağmur iniş borusunda ısıtma oluk içinde yapılan ısıtmanın bir devamı gibi değerlendirilebilir yada tek başına sadece yağmur iniş borularında ısıtma yapılabilir. Her iki şekilde de çatıda elektrik odasına yada korunaklı alana yerleştirilen kontrol panosundan ısıtma kablosuna enerji çekilmelidir.

    25 metreden daha uzun yağmur iniş borularında kablonun kendi ağırlığı nedeniyle çelik tel ile birlikte kullanılmalıdır.

  4. 4
    Kar yükü problemlerine çözüm var mı ?

    Fabrika Düz Çatı Kar Yükü; 2022 yılında Gaziantep’te öngörülemeyen oranda kar yağışı sonucu üzücü görüntüler ortaya çıktı. Ayrıca güneş panelleri ile donatılan depo çatıları yoğun kar yağışı ile tehlikeli durum arzedebilir. İş gücü ile kar temizleme, çeşitli solüsyonlar ile müdahale etme yada ısıtma kablolarının çatı yüzeyine belirli aralıklarla yerleştirilmesi gibi çözümler uygulanabilir. Dünyada kabul görmüş ve ülkemizde uygulanmaya devam eden ısıtma kablolarının çatı yüzeyinde kar yükü azaltma amacıyla kullanılması prensip olarak öngörülemeyen kar yükünü eriterek drenajını sağlamak üzere kurgulanır.

  5. 5
    Daha fazla soru
Boru Isıtma ve Heat Trace Çözümleri

PipeMax

  1. 1
    Patlayıcı ortam nedir? hangi kablolar kullanılır ?

    Klavuz 1 

    Klavuz 2

    Klavuz 3

  2. 2
    Isıtma kablosu boruya sarılmalı mı düz mü kullanılmalı ?

    Broşür 1 

    Broşür 2

    Broşür 3

  3. 3
    Heat trace nedir ? Hangi malzemeler kullanılır ?

    föy 1

    föy 2

    föy 3

  4. 4
    Don önleme ile proses ısıtma arasındaki farklar nedir?

    Katalog 1 

    Katalog 2

    Tanıtım 1

    Tanıtım 2

  5. 5
    Yüksek sıcaklıklarda hangi malzemeler kullanılır ?

    I am text block. Click edit button to change this text.

  6. 6
    Boru ısıtma projesi nasıl hazırlanmalıdır?

    I am text block. Click edit button to change this text.

  7. 7
    Boru tipi, çap, ısı kaybı, izolasyon, sıcaklık sınıfı ve tehlike sınıfları nedir ?

    I am text block. Click edit button to change this text.

  8. 8
    Daha fazla soru
Varil Isıtma ve Endüstriyel Taşınabilir Isıtma Ürünleri

FlexMax

  1. 1
    Varil ısıtıcılar kaç saatte ısıtır ?

    Klavuz 1 

    Klavuz 2

    Klavuz 3

  2. 2
    Hangi hammaddeler çabuk donar veya ısıtılmaya ihtiyacı vardır ?

    Broşür 1 

    Broşür 2

    Broşür 3

  3. 3
    Endüstriyel varil ısıtıcılar hangi malzemelerden oluşur ?

    föy 1

    föy 2

    föy 3

  4. 4
    Varil ısıtma sistemlerinde sıcaklık sınıfları ve ısıtma süreleri nelerdir ?

    Katalog 1 

    Katalog 2

    Tanıtım 1

    Tanıtım 2

  5. 5
    Daha fazla soru
Sera ve Toprak Altı Isıtma Çözümleri

GreenMax

  1. 1
    1 dönüm sera ısıtma maliyeti nedir ?

    Klavuz 1 

    Klavuz 2

    Klavuz 3

  2. 2
    Hangi seralarda ısıtma yapılır ?

    Broşür 1 

    Broşür 2

    Broşür 3

  3. 3
    Sera ısıtma ne kadar elektrik harcar ?

    föy 1

    föy 2

    föy 3

  4. 4
    Sera ısıtma işe yarar mı ?

    Katalog 1 

    Katalog 2

    Tanıtım 1

    Tanıtım 2

  5. 5
    Daha fazla soru
Oturma alanı, sırt bölgesi, göbek taşı vb

Hamam Isıtma Sistemleri

  1. 1
    Hamam ısıtma güvenli midir?

    Klavuz 1 

    Klavuz 2

    Klavuz 3

  2. 2
    Hamamda hangi alanlarda ısıtma yapılır ?

    Broşür 1 

    Broşür 2

    Broşür 3

  3. 3
    Hamam ısıtma ne kadar elektrik tüketir ?

    föy 1

    föy 2

    föy 3

  4. 4
    Hamamlarda sulu yerden ısıtma mı elektrikli yerden ısıtma mı ?

    Katalog 1 

    Katalog 2

    Tanıtım 1

    Tanıtım 2

  5. 5
    Daha fazla soru
Sera ve Toprak Altı Isıtma Çözümleri

Sektörel sorular ?

  1. 1
    Isıtmax imalatçı firma mıdır? Hangi marka ürünleri satıyor ?

    Klavuz 1 

    Klavuz 2

    Klavuz 3

  2. 2
    Bayileriniz var mı ? Bayilik veriyor musunuz ?

    Broşür 1 

    Broşür 2

    Broşür 3

  3. 3
    Yurtdışında çalışıyor musunuz ?

    föy 1

    föy 2

    föy 3

  4. 4
    Fiay listesi veya ürün kataloğunuz var mı ?

    Katalog 1 

    Katalog 2

    Tanıtım 1

    Tanıtım 2

Formu Doldurun

Sorularınızı iletebilirsiniz

Bu sayfada en çok sorulan sorulara cevap verilmeye çalışılmıştır. Merak ettiğiniz sorularınız var ise lütfen form ile bize iletiniz. En kısa sürede cevaplamaya çalışacağız.

  • 1 + 73 =
Dili Değiştir
    Sepet