Yerden Isıtma Fiyatları 2020
Özellikle son yıllarda enerji tüketimi, ülkemizde oldukça pahalı bir hale gelmeye başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de enerji kaynaklarının nüfusun yoğunluğunu karşılayamaması ile birlikte, enerji tüketim maliyetleri de artmaya devam ediyor. Bu yüzden vatandaşlar birim enerji ile daha geniş alanları ısıtmak için alternatif ısınma yöntemlerine de başvuruyor. Minimum enerji gideri ile maksimumu fayda sağlayabilmek için son dönemde vatandaşların apartman daireleri ve müstakil evlerde en çok tercih ettikleri ısıtma yöntemlerinden biri de yerden ısıtma teknolojisi olarak öne çıkıyor. Bu içeriğimizde yerden ısıtma fiyatları 2020 yılı tarifesini görüntüleyebilir, yaşam alanlarınızı çok daha verimli bir şekilde ısıtmaya başlayabilirsiniz.
Yerden Isıtma Nasıl Tanımlanabilir?
Yerden ısıtma teknolojisi, ısınma gideri için harcanan maliyetlerin düşürülmesinde en etkili formüllerden ve doğru seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. En genel tabiri ile yerden ısıtma, ev, iş yeri ve benzeri yaşam alanlarının tabanından ısınması anlamına geliyor. Bildiğiniz gibi ısınan havanın yükselmesi fizikte en çok dikkat çeken prensiplerden biridir. Ev ve iş yerleri gibi yaşam alanlarında ısınan odalardaki hava yükselir ve yukarı doğru çıkar. Bu prensibin en başarılı şekilde uygulandığı fiziksel ısıtma yöntemlerinden biri de muhakkak yerden ısıtma sistemleridir.
Yerden ısıtma sistemleri sayesinde ısınan hava tabandan yükselerek yaşam alanlarının ideal sıcaklığa ulaşmasını sağlar. Bu sistemler ideal sıcaklığa ulaşılırken, en düşük enerji sarfiyatını temel aldığı için tercih edilmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinde özel tasarım ürün ve parçalar kullanıldığı için ısınma sistemi yerden ortalama bir insanın baş hizasına kadar etkilidir. Dolayısıyla ihtiyaç duyulan sıcak hava tavana kadar yükselmediği için de düşük maliyetler ile yüksek seviyede verim elde edilmesi mümkün olabilmektedir.
Yerden Isıtma Sistemleri Nelerdir?
Her teknolojik sistemde olduğu gibi yerden ısıtma sitemleri de birbirinden farklı çeşitlerde üretilip kullanılabilmektedir. Genellikle zeminden ısıtma sistemini aktive edebilmek için iki farklı yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan ilki enerji dönüşümünü temel alan ve elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren ısıtma kabloları ile yapılan yerden ısıtma uygulamasıdır. Rezistans kablosu adı verilen bu ürünler kullanılarak evlerin ya da iş yeri gibi yaşam alanlarının ideal sıcaklığa ulaşması sağlanır. Bu sistem uygulanırken de maliyetlerin düşük olması ilk dikkat dilen husus olduğu için tüketim konusunda kullanıcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır.
Bir diğer yerden ısıtma sistemi yöntemi ise sulu ısıtma olarak bilinir. Sulu ısıtma sistemi, adından da anlaşılacağı üzere belirli derecelere kadar ısıtılan suyun, zemindeki bölümlere özel olarak döşenen sıcak su boruları ile zemine yayılmasını ve oda içinde dağılmasını sağlayan bir sistemdir. Kısaca yerden ısıtma sistemlerini hem elektrikli yerden ısıtma hem de sulu yerden ısıtma olarak iki bölüme alıp incelemek mümkündür.
Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri
Günümüzde özellikle büyük ve geniş iç mekanlarda kullanılan ve en ideal yerden ısıtma sistemlerinin başında elektrikli yerden ısıtma sistemleri gelmektedir. Özellikle kafe, restoran ve benzeri geniş yüz hacmine sahip mekanlarda bu sistemin faydaları oldukça fazladır. Alttan ısıtma için kullanılan enerjinin çeşidine göre sistemin çalıştırılmasında ve işletilmesinde de bir takım farklılıklar görülebilir. Alttan ısıtma gücünü elektrik enerjisi ile sağlayan yerden ısıtma sistemleri, bu sektörde kısaca elektrikli yerden ısıtma sistemleri olarak bilinir.
Genellikle elektrikli yerden ısıtma sistemleri, binaların veya mekanların inşaat aşamasında uygulanan temel prensipler arasında yer alır. Ancak temelden inşa edilen binalarda bu sistem kullanılmamışsa, daha sonra yenileme ve restorasyon projesi yapılarak da elektrikli yerden ısıtma sistemine geçmek sanıldığından çok daha kolaydır. Bu sistemin temel prensiplerine bakıldığında, zemine fiziki olarak en yakın noktada döşemenin altına elektrik enerjisi ile ısınan kablolar monte edilerek uygulanır.
Zemine özel olarak belirli sistematik aralıklar ile döşenen ısıtıcı kablolar veya bu tür kabloların belirli aralıklarla taşıyıcı bir filenin üzerine fabrikasyon montajı ile hazırlanmış ısıtıcı şilteler aracılığıyla zeminde ısıtma uygulaması aktif hale getirilir. Kablo ile yerden ısıtma sistemi, banyo ve mutfak gibi yüzey bakımından küçük alanlarda özellikle girinti ve çıkıntılı bölümlerin fazla olduğu iç mekanlarda ideal sıcaklığa ulaşılabilmesinde kullanıcılara büyük avantajlar ve kolaylıklar sağladığı için tercih edilmektedir.
Sulu Yerden Isıtma Sistemleri
Yerden ısıtma sistemleri arasında bir diğer önemli yöntem ve teknik ise sulu yerden ısıtma sistemleridir. Adından da anlaşılacağı üzere sulu yerden ısıtma sistemlerinde uygulama prensipleri su borularının belirli sistem ve aralıklara uygun olarak zemine yakın noktalara döşenmesi ile yapılmaktadır. Özellikle enerji verimliliğini artırmayı esas alan konut ve iş yeri projelerinde inşaat sırasında temelden uygulanan sulu yerden ısıtma sistemi, kullanıcılara enerji tüketimi konusunda verimlilik sağladığı için oldukça uygun fiyatlarla ısınmanın gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
Zemine özel olarak monte edilen su borularının içindeki suyun ısıtılma prensibine göre çalışan bu sistemde de ısınan hava ortalama insan boyuna kadar yükselir ve bu alanın kolay bir şekilde ısınmasını sağlar. Her geçen gün dikkat çeken yerden ısıtma sistemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri de sulu yerden ısıtma sistemleridir. Enerji kullanım ihtiyaçlarına göre elektrikli yerden ısıtma sistemine göre kullanışlı ve faydalı bir yöntem olarak değerlendirilebilmektedir.
Şilteyle Yerden Isıtma Sistemleri
Az önce bahsettiğimiz gibi şilteyle yerden ısıtma sistemi de esasında kablo ve elektrik enerjisine dayanmaktadır. Rezistans adı verilen ısınmaya duyarlı elektrik kablolarının sistematik bir şekilde fabrikasyon montajı yapılarak elde edilen şilteler, yerden ısıtma sisteminin uygulanacağı mekanlarda zemine yakın bir bölüme serilerek bu uygulama gerçekleştirilebilmektedir. Bilindiği üzere yerden ısıtma sistemleri özellikle 2020 yılında da yoğun bir şekilde yeni yapılan bina ve iç mekanlarda uygulanan ısıtma sistemleri olarak dikkat çekmektedir. Ancak yerden ısıtma sistemini kullanabilmek için illa inşaat aşamasında hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Köklü restorasyon ve yenileme çalışmalarında da zemin döşemeleri açılarak şilteyle yerden ısıtma sistemi kurulumu gerçekleştirilebilmektedir.
Yerden Isıtma Fiyatları 2020 ve Yerden Isıtma Sistemi Maliyetleri
Pek çok kişi yerden ısıtma sistemi maliyetleri hakkında özellikle internet üzerinden araştırmalar yapmaktadır. Yerden ısıtma sistemleri, kullanışlı ve enerji tüketimi konusunda tasarruf sağlayan bütçe dostu sistemler olarak kullanıldığı için, son yıllarda Türkiye’de enerji tüketim maliyetlerinin pahalılaşması ile birlikte daha fazla kişinin yakından ilgilendiği bir konu haline gelmiştir. Yerden ısıtma fiyatları 2020 yılında da uygulama yapılacak mekanın fiziksel koşullarına ve kişilerin taleplerine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Öncelikle uygulama yapılacak alanın büyüklüğü ve bu alanda hazırlanacak yerden ısıtma sistemi parçalarının sayısı maliyetleri etkileyen en temel faktörlerin başında gelmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinin uygulanışında işçilik de hesaba katıldığında mekan ne kadar büyük bir yüz ölçümüne sahipse doğal olarak o kadar fiyat artışından söz etmek mümkün olacaktır. Ancak son dönemde gelişen teknoloji ve kullanılan parçaların fabrikasyon olarak daha kolay üretilmesi sayesinde yerden ısıtma sistemlerinin güncel fiyatları da her bütçeye uygun seçenekler ile karşılanabilir seviyelere kadar gelmiştir.
Siz de yerden ısıtma sistemini evinize veya iş yerinize uygulayarak enerji tüketiminde bütçenize uygun hareket etmek istiyorsanız, bu konuda profesyonel hizmet sunan firmamızdan aradığınız desteği çok uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Güncel fiyat politikası hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Bir önceki içeriğimize https://www.isitmax.com/yerden-isitma-nasil-yapilir-asama-asama-anlatim/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.